Waterland River Pavilion

In het verleden was, de aan de Surinamerivier gelegen, plantage Waterland een van de grotere suikerplantages te Suriname. De gunstige ligging aan de Surinamerivier blijkt vandaag de dag uitkomst te bieden als uitvalsbasis voor zeiljachten. Marina resort Waterland is een kleinschalig particuliere Marina aan de Surinamerivier. Een luxe resort waar rust en eenwording met de natuur centraal staan. Het resort bestaat uit ligplaatsen voor 10 tot 15 zeiljachten, 7 huizen en een bar-restaurant omgeven door natuurschoon.

Het recreatieve karakter van het resort Waterland bracht als randvoorwaarde dat het paviljoen een verscheidenheid aan functies en grootten van gezelschappen moest kunnen accommoderen. Het restaurant is vormgegeven in een golvende lijn, welke het veranderlijke karakter van de Suriname Rivier weerspiegelt. Het materiaalgebruik is Bruut te noemen; beton en hout.
De natuurlijke vormgeving en materiaalgebruik zorgen voor een unieke beleving waarbij interieur en exterieur één geheel vormen en met behulp van de houten vloer moeiteloos aansluiten bij de omgeving.

2010. Completed Private client Public