Villapark Babunhol Forest lodge

Aan de linkeroever van de Surinamerivier op ca. 85 km afstand van Paramaribo tussen de dorpen Marshallkreek en Klaaskreek in het district Brokopondo ligt het New Babunhol River Resort.
Van oudsher is Babunhol een citrusplantage. In de periode 1975-1987 en recentelijk is dit gebied gebruikt voor veeteelt. Het gebied is sindsdien vooral geliefd bij vogelaars, biologen en hengelaars. De ongerepte natuur en het heuvelachtige landschap vormen een mooi decor voor een vakantie verblijf voor natuurliefhebbers. Harmonie met de omgeving lag daarom ten grondslag aan het concept voor het resort. Op de Hansheuvel en in het bos aan de rand van het New Babunhol River Resort zijn 30 luxe villa’s geprojecteerd bestaande uit twee typen; de Berg- en Bosvilla.

De bosvilla’s zijn op het vlakke gedeelte van de Hansberg gesitueerd. Om het gevoel van wonen in het bos te benadrukken, zijn er door de gehele villa zichtlijnen ontworpen, die telkens een ander stukje bos rondom de villa laten zien. Om de natuur te laten integreren met de woning zijn het slaap- en woonprogramma van elkaar losgekoppeld. Hierdoor ontstaat er ruimte waar interieur en exterieur elkaar ontmoeten.

2012 - 2013. Currently under construction New River Resort Babunhol Residential