Villapark Babunhol Mountain Villa

Aan de linkeroever van de Surinamerivier op ca. 85 km afstand van Paramaribo tussen de dorpen Marshallkreek en Klaaskreek in het district Brokopondo ligt het New Babunhol River Resort.
Van oudsher is Babunhol een citrusplantage. In de periode 1975-1987 en recentelijk is dit gebied gebruikt voor veeteelt. Het gebied is sindsdien vooral geliefd bij vogelaars, biologen en hengelaars. De ongerepte natuur en het heuvelachtige landschap vormen een mooi decor voor een vakantie verblijf voor natuurliefhebbers. Harmonie met de omgeving lag daarom ten grondslag aan het concept voor het resort. Op de Hansheuvel en in het bos aan de rand van het New Babunhol River Resort zijn 30 luxe villa’s geprojecteerd bestaande uit twee typen; de Berg- en Bosvilla.

De bergvilla’s zijn moderne patiowoningen waar het hellende terrein zich omheen vouwt. De omlijsting van de omgeving alsmede de situering van de villa’s intensiveren de natuurbeleving. In het hart van de villa wordt het terras op de begane grond verbonden met de eerste verdieping middels een patio. Op de eerste verdieping bevindt zich het leef- en woonprogramma, welke door het gebruik van strategisch geplaatste openingen in combinatie met de patio een zeer luchtige en lichte beleving genereert.

Residential